Всичко за ЕВРО 2024
Да искаш да се прибереш по Коледа на всяка цена
16 мар 2023|Николай КириловВреме за четене: 3 мин

Да искаш да се прибереш по Коледа на всяка цена

Бразилия винаги е раждала страхотни футболисти - Пеле, Роналдо, Роналдиньо, Ромарио, Сократес, Гаринча, Ривалдо, Неймар, Роберто Карлош, Кака и много други. Там играта е като религия и понякога е единствения начин някое талантливо момче да избяга от опасностите на улицата.

Когато футболист от този регион попадне в отбор от Европа, реките от пари потичат и цялото му семейство забравя за бедността и мизерията. Бразилците обаче никога не са се славели с добра дисциплина и често нарушават клубните си режими. Освен това цял сезон могат да играят страхотно, но щом наближи някой празник ги обхваща носталгия по родината и семейството.

Best If You Know What I Mean GIFs | Gfycat

Всички знаем, че Жозе Моуриньо е един от най-добрите мениджъри в света, спечелил безпрецедентен требъл с италианския Интер. През годините е тренирал десетки футболни звезди. Естествено това е пораждало много смешни, куриозни и забавни случки.

Една от тези звезди е бразилецът Майкон. Играч, който най-добре описва съвременното понятие халф-бек, краен защитник, който се включва постоянно в атаките на отбора си без да забравя дефанзивните си функции.

Като всеки бразилец и той има проблем с дисциплината, освен това се оказва, че и е голям хитрец. Всяка година щом наближат коледните празници, Майкон си изкарва умишлен 5-ти жълт картон, след което следва наказание от 1 мач. Съчетано с коледната ваканция си това е един приятен период за почивка в родината му Бразилия.

Жозе обаче не е идиот и вижда накъде отиват работите, защото малко преди Коледа на 2008 година предстои мач на Интер със Сиена, а Майкон виси с 4 жълти картона до момента. Моуриньо споделя: „Отидох при него преди мача и му казах, че дори да си изкара жълт картон, пак няма да се прибере вкъщи“.

Защитникът е много разочарован и пита мениджъра си: „А ако вкарам гол ще може ли?“, Моуриньо му отговаря, че ще трябва да вкара два гола и тогава ще го пусне. Мачът започва, а Майкон снове по крилото от едната врата до другата и дава всичко от себе си. В крайна сметка мачът завършва 2:1 за Интер, а голмайстор е именно Майкон с 2 гола! При втория си гол от еуфорията си сваля тениската и получава 5-ти жълт картон…

Така бразилецът освен обещаната почивка от Моуриньо, получава и една допълнителна седмица, заради натрупани картони!

Fashion Days
Обобщения

Стадионите на ЕВРО 2024

14 юни 2024
Класации

Топ 10 факти за европейските първенства

31 май 2024
Истории

ЦСКА, камъни и един здрав автобус

30 май 2024
Коментари

Изгряващите треньори в съвременния футбол

18 май 2024