Веднъж да искахме да напълним стадиона…
7 ноем 2023|Николай КириловВреме за четене: 3 мин

Веднъж да искахме да напълним стадиона…

БФС по препоръка на УЕФА реши да премести мача от квалификациите между България и Унгария от София в Пловдив. Освен това срещата ще бъде без публика от мерки за безопасност.

Как пък изведнъж УЕФА се загрижи за обществения ред в България?

Едва ли в историята има друг такъв прецедент - собствената централа да иска затваряне на стадиона за публиката на мач на националния отбор. Това е нещо, което е напълно противоположно на принципите на тази велика игра.

Началниците на футболната ни централа очевидно са се уплашили от народната любов, защото всички големи агитки в България се обединиха в едно, защото за разлика от Боби и Ко те милеят за родния футбол.

Имаше доста добре организиран национален протест, който обедини всички фенове. Идеята бе да се напълни стадиона и там да се покаже ясно и недвусмислено, че 18 години на кражби, безхаберие и наглост стигат.

Михайлов, Лечков и другите наглеци обаче се опитаха да финтират този протест и да избегнат това целия свят да види колко ги обичаме. Тази игра на котка и мишка може да изнерви още повече феновете и тогава мишоците от БФС и в дупките си да се скрият пак няма да има спасение.

Защо си мислят, че като преместят мача в друг град ще се спасят? Агитките на Локо, Ботев и другите пловдивски отбори са там. А ще има и фенове от София и други градове. Това, че няма да имат достъп до стадиона, също не е проблем, около и пред стадиона ще се съберат хора, които да покажат обичта си.

Единственото спасение за футболната ни клика е ако мача се проведе на Луната, иначе в който и друг град да е, феновете ще са там.

Веднъж в последните 12-13 години да искаме да напълним стадиона, а умниците от БФС така да избягат…

До кога си мислят, че ще се измъкват?

Няма да е още много, обратното броене вече е започнало и е безвъзвратно…

May be a graphic of text
Класации

Най-добрият български футболист

28 февр 2024
Коментари

Кой е Омар Берада и защо е толкова високо ценен?

20 февр 2024
Класации

Най-успешният футболен треньор?

20 февр 2024
Класации

Кой е най-големият футболен стадион в света?

17 февр 2024