Всичко за ЕВРО 2024
Успехите на БФС при Боби Михайлов
8 септ 2023|Антон ИвановВреме за четене: 3 мин

Успехите на БФС при Боби Михайлов

Един период, който ще бъде запомнен от няколко поколения футболни запалянковци.

Национални гарнитури

Започваме с нещо, което се неглижира, но е наистина ценно. Става дума за предаването на традиции от поколение на поколение.

Въпреки че за 18 години се смениха няколко(15) треньора и една камара играчи, обичаят за големи надежди и доста оправдания за щастие се запази.

Може да се каже, че моделът даже беше леко надграден от професорът по футболен мениджмънт Гонзо. Бившият нападател на Левски преди време каза, че развитието на футбола в България е на европейско ниво и след 2-3-4-5-6-7 години ще видим резултатите (дано сме живи).

Успехите

Стане ли дума за успехи, няма как да не споменем постиженията на българския футбол при Боби и компания.

Безспорно най-големият успех е третото място в квалификациите за Евро 2008, когато само точка не ни достигна за място на баражите. Освен това “почти класиране” записахме още 2 трети места в общо 9 различни квалификации.

Нека не забравяме и друг успех - в периода октомври 2018 до ноември 2019 (12 мача) България нямаше победа, но под вещото ръководство на Борислав Михайлов тази серия бе приключена с победа над Чехия.

Големите лидери

За тези 18 години националният отбор се превърна в баща и майка на няколко футболисти, които напълно си заслужиха мястото в състава.

Може би най-ярката фигура от този наистина луд период е Ники Михайлов. “Синът” има цели 46 мача за националите, в които е допуснал едва 56 гола.

Im-confused GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Няма как да пропуснем и Спас “светкавицата” Делев. Легендарният атакуващ играч до момента има записани 42 срещи с отбора на България, като на 4 пъти е пронизвал противниковите врати.

Националния Стадион

Ерата Боби Михайлов ще се запомни и с големите успехи в показване на проекти за нов национален стадион. От хубави по-хубави. Истината е, че всички пречат за построяването на нов стадион и ако не бяха държавата, екозащитниците, обикновените хора, феновете, трафика, метрото, досега да бяхме забравили, че са го построили.

За сметка на това “Васил Левски” бе модернизиран неколкократно и вече има почти дузина седалки, които не цапат при сядане на тях.

Резултатите

След всичко изброено нямаше как да не дойдат и резултатите. Въпреки че претърпяхме загуби от Сърбия с 6:1, Кипър с 4:1, Япония със 7:2, Англия с 6:0 и Косово с 2:3, на няколко пъти надскочихме себе си. Такива бяха победите над Нидерландия с 1:2, Гибралтар (5:1) и незабравимото 6:0 над футболния гигант Малта.

#ОСТАВКА

Класации

Най-големите победи на европейски първенства

5 юли 2024
Класации

Всички шампиони на европейски първенства

2 юли 2024
Класации

Голмайстори на европейски първенства

29 юни 2024
Анализи

Топ 10 факти за ЕВРО 2024 в Германия

23 юни 2024