Шейховете, които “почти” купиха ЦСКА
14 апр 2023|Антон ИвановВреме за четене: 3 мин

Шейховете, които “почти” купиха ЦСКА

Още преди да беше модерно футболни отбори да бъдат купувани от богати арабски семейства, ЦСКА бе на крачка от подобен сценарий или не точно!

Всичко започва малко преди обед на 5 декември 2008 г., когато на стадион “Българска армия” пристигат 3 автомобила Мерцедес.

От тях излизат хора облечени в типичните арабски дрехи и носещи златни ланци. Измежду тях се движи още един човек облечен в униформа и представящ се за преводач. Той твърди, че неговите шефове са готови да купят намиращия се в кризисно финансово състояние ЦСКА и да го направят най-богатия отбор в страната.

На стадиона на червените дори биват извикани няколко медии, чиито репортери отразяват любопитното събитие.

Арабите са посрещнати от уредника на съоръжението по това време Александър Симов, който ги посреща с “Добре дошли”. Всички заедно правят тур около базата, включващ разходка до терена и трибуните, снимки пред топката изградена за 60-годишния юбилей на червените, както и посещение на клубния музей.

ЦСКА араби

След като добре оглеждат “Българска армия”, арабите дори дават интервю, чрез техния преводач. Пред репортерите те казват, че Александър Томов не е намерил време за тях, но намеренията им да купят отбора са сериозни. На въпрос откъде имат пари за подобна покупка те отвръщат с това, че се занимават с петрол и финансите не са проблем за тях.

Но…

Точно преди да потеглят със скъпите си коли те разкриват, че всъщност не са никакви арабски шейхове, а продавачи на дюнери и джунджурии от женския пазар в София. Цялата група била наета от шефа на централния фен клуб на армейците Димитър Ангелов - Дучето. Неговата идея била да се изгаври с изпълнителният директор, който след разкриването на шегата вдига огромен скандал.

5 години по-късно

Подобна случка се разиграва и през 2013 г. Тогава Евгени Рангелов - Зозо и още няколко човека пристигат на “Армията” като твърдят, че носят 2 милиона лева и са готови да вземат акциите на отбора от тогавашните собственици от “Титан”. Те обаче биват изгонени от Димитър Борисов, който разказва, че парите били фалшиви.

Класации

Топ 5 най-скъпи стадиони в света

29 септ 2023
Класации

Топ 10 най-добре платени футболисти

23 септ 2023
Коментари

Успехите на БФС при Боби Михайлов

8 септ 2023
Анализи

Колко биха спечелили българските отбори от влизане в групите на ЛЕ и ЛК

30 авг 2023