Риск или сигурност е трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус
4 юли 2018|Антон ИвановВреме за четене: 5 мин

Риск или сигурност е трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус

Летният трансферен прозорец е в разгара си и всички клубове се опитват да прибавят класни попълнения към състава си. Както винаги има трансферна бомба, която този път се приземи в Северна Италия. Кристиано Роналдо вече е играч на Ювентус, а зебрите платиха около 100 милиона евро на Реал Мадрид за правата му. Португалецът подписа договор за 4 години, като ще получава около 30 милиона евро на сезон.

Трансферът от слух набързо се превърна в реалност, а феновете на Старата госпожа се запитаха дали не се рискува с привличането на 33-годишен футболист за такава сума. По-малко от месец след тази мега-сделка грандът от Италия вече трупа позитиви и изглежда, че този риск е бил оправдан и добре премислен.

Клубът е продал повече от 520 000 тениски, като цената на една е около 120 евро, което означава около 60 милиона евро приходи за по малко от месец. Не лошо постижение при положение че CR7 не е изиграл нито един официален двубой за Старата госпожа. Освен продажбите, Ювентус отчита и ръст от над 1 милион потребители в социалните си мрежи. Това от своя страна помага за популяризирането на клубния бранд по света, което е и една от големите цели на собствениците.

Привличането на играч от ранга на Кристиано Роналдо направи Ювентус и по-привклетален за футболните звезди. За последните седмици в медийното пространство се появиха редица слухове, обвързващи италианския шампион с кого ли не. Пол Погба, Сергей Милинкови-Савич и куп други проявяват желание да се присъединят към петкратния носител на златната топка. За сега всичко е само спекулации, но до края на трансферния прозорец има доста време и няма да е изненада, ако някое друго голямо име стане част от състава на Юве.

Спортно-технически, с пристигането на Роналдо Старата Госпожа вече притежава един от 5те най-добри футболисти в света, ако не и най-добрия. Опитът, талантът и себераздаването на португалеца ще приближат Ювентус до заветната цел(Шампионска Лига) ,както и със сигурност ще помогне на всички в състава да повишат нивото си. За капак, през миналия сезон, Масимилиано Алегри приспособи отбора си да играе в схема 4-2-3-1 или 4-3-3, които се явяват любими за родения на остров Мадейра португалец.

Ювентус продължава да разцъфва под ръководството на семейство Аниели, а привличането на Кристиано Роналдо созначава повече голове, красиви моменти и шоу от световна класа на Алианц Стейдиъм. Риск или не, за феновете на Старата Госпожа настъпиха златни времена и те със сигурност нямат търпение да им се насладят.

Истории

Вторият най-голям футболен успех на България

14 ноем 2023
Истории

Един ден от живота на Б. Михайлов

11 ноем 2023
Класации

Веднъж да искахме да напълним стадиона…

7 ноем 2023
Класации

Топ 10 играчи, които притежават футболни отбори

2 ноем 2023