Най-логичното се случи - Стивън Джерард беше уволнен
21 окт 2022|Николай КириловВреме за четене: 3 мин

Най-логичното се случи - Стивън Джерард беше уволнен

Съвсем закономерно Астън Вила уволни мениджъра си Стивън Джерард, след много слабия старт на сезона и поредната загуба, този път от Фулъм с 0:3. 

Вила е един от онези видове клубове, които винаги са получавали симпатии от неутралните фенове. Клубът е ставал шампион на Англия 7 пъти и е печелил КЕШ през 1982 г.

Този сезон бирмингамци записват втория си най-лош в историята на Висшата лига, а по-зле беше единствено през сезон 2015/16, когато Вила отпадна.

Когато миналата година Стиви Джи пристигна в отбора, имаше статут на легенда като играч, а като треньор беше човекът, който възроди Глазгоу Рейнджърс.

Някои специалисти повдигаха вежди от учудване, че ръководството на “виланите” е решило точно той да спасява отбора, който беше на 16-то място и съвсем близо до изпадащите. 

Легендата на Ливърпул обаче се справи чудесно, Астън Вила заигра добре и клубът се спаси от изпадане доста преди края на сезона. 

Това обнадежди феновете им за бъдещето, но този сезон нещата изобщо не тръгнаха добре. Бирмингамци се намират на 17-то място във Висшата лига и сянката на изпадане отново тегне над “Вила парк”. 

Последните няколко мача дори феновете освиркваха играчите и мениджъра, а отбора играеше зле. 

Единственото нещо, което задържаше Стивън Джерард е реномето му като играч и уважението, което изпитва ръководство към него.

Въпреки това, шефовете му бяха дали срок до паузата за световното, Вила да заиграе добре и да понатрупа точки, за да се откъсне от дъното на таблицата. Още след първия мач и поредната загуба обаче той беше уволнен. 

Засега няма информация кой ще е негов заместник, но който и да е той ще има много трудна задача пред себе си.

Класации

Най-добрият български футболист

28 февр 2024
Коментари

Кой е Омар Берада и защо е толкова високо ценен?

20 февр 2024
Класации

Най-успешният футболен треньор?

20 февр 2024
Класации

Кой е най-големият футболен стадион в света?

17 февр 2024