Всичко за ЕВРО 2024
Как Валери Божинов се разминава с трансфер в Лудогорец
2 май 2024|Калоян МитевВреме за четене: 3 мин

Как Валери Божинов се разминава с трансфер в Лудогорец

Можем да кажем много за Валери Божинов и неговата професионална кариера. Талантът му бе известен в цяла Европа и въпреки че не успя да достигне до пълния си потенциал, всички знаеха на какво е способен. Според много хора, скандалът със Спортинг Лисабон и последвалият трансфер в Левски са довели до спада и края на неговата кариера.

А знаехте ли, че Божигол е бил на косъм от трансфер в Лудогорец?

Точно така!

След като от Спортинг прекратяват договора му, Божинов е наказан да не играе през сезон 2013/14 и той остава без отбор. През това време 28-годишният нападател търси клуб, в който да играе и неведнъж казва пред медиите, че иска да продължи делото си в Европа и не мисли за завръщане в роден клуб. Въпреки всичко, Валери избира да се завърне в любимия Левски.

Според “Божигол” причината за този трансфер е липсата на оферти, интереса на сините и едно телефонно обаждане.

Божинов споделя в едно видео, че по онова време след мача между Левски и Лудогорец завършил 1-0 в полза на сините, самият Кирил Домусчиев го е поканил да поговорят в офиса му за евентуален трансфер при Орлите. Божинов споделя, че няколко дни преди този разговор, Христо Йовов (технически директор на “Герена”) се обадил първи на звездата от Горна Оряховица. Двамата сключили устно споразумение, в което Божинов дал “мъжката си дума”, че ще се завърне да играе за Левски и ще помогне на отбора.

Заради тази хвърлена дума, нападателят отказва предложението на Домусчиев, въпреки много по-добрата оферта и потенциал на отбора в зелено.

Може би ако Божинов все пак бе приел офертата на Разградчани и бе направил един добър сезон с тях на домашната сцена и Европа, можеше да видим и различен край на неговата кариера.

На въпроса защо, Божигол изтъква проблема с добротата си и че подобни решения са били основният проблем за развоя на футболния му път..

Класации

Топ 10 факта за Копа Америка

14 юли 2024
Класации

Най-големите победи на европейски първенства

5 юли 2024
Класации

Всички шампиони на европейски първенства

2 юли 2024
Класации

Голмайстори на европейски първенства

29 юни 2024