Изхитрува ли Испания?
2 дек 2022|Николай КириловВреме за четене: 4 мин

Изхитрува ли Испания?

След голяма драма в последните мачове от група Е на световното в Катар, Испания и Япония продължиха към осминафиналите, а Коста Рика, както и фаворитът Германия събраха багажа си за вкъщи. 

По време на мачовете Япония - Испания и Коста Рика - Германия видяхме почти всичко, което може да се види във футбола. Всеки от четирите отбора имаше своите шансове да продължи и в дадени моменти всеки от отборите беше на местата за класиране напред. 

В крайна сметка мачовете завършиха 2:1 за Япония срещу Испания и 4:2 за Германия срещу Коста Рика. Преди срещите се прокрадна леко съмнение относно намерението на испанците за честна игра. 

Логиката сочеше, че ще има две победи на европейските отбори и продължаване напред за тях, без излишни драми и сметки. Да, ама не… 

И тук идва въпросът “полегна ли Испания и защо второто място в групата е по-удачно за тях?”.

Тънките сметки показваха, че ако “Ла фурия” загуби от “самураите” и в същото време Коста Рика не победи “бундестима” испанците завършват втори в крайното класиране. Така с един куршум те отстрелват не два, а цели 3 заека: първо отпада основен претендент в лицето на Германия, второ избягваш силния отбор на Хърватия на осминафинал и трето избягваш от суперфаворита Бразилия на евентуален четвъртфинал.

Испанците се поразходиха по ръба на пропастта, защото за няколко минути по време на мачовете Коста Рика водеше на немците, а самите испанци вече губеха от Япония. Тази ситуация пращаше двата аутсайдера напред, а европейските грандове вкъщи.

Все пак Германия си взе своето срещу “Ла селе”, а испанците хич не си даваха зор срещу японците. Така на осминафиналите Испания ще срещне Мароко, а Япония ще премери сили с Хърватия. 

Цялата ситуация остави един горчив привкус най-вече за спортсменството на “иберийците”.

Колкото до немците, нямаше ли кой да им подшушне в края, че Испания може да им подлива вода и от своя страна да помислят за навеждане на Коста Рика, с което да повлекат със себе си и “Ла фурия” в бездната?

Тези испански сметки може да излезе, че се правят без кръчмар, защото мароканците не са никак лек съперник.

Съдбата не обича хитреци и нищо чудно Испания  да се подхлъзнат още в следващия си мач на Мондиала.

Схема
Коментари

Изгряващите треньори в съвременния футбол

18 май 2024
Истории

Как Валери Божинов се разминава с трансфер в Лудогорец

2 май 2024
Класации

Най-добрият български треньор

5 апр 2024
Истории

Първият шампион на България

23 мар 2024