Всичко за ЕВРО 2024
Футболистът, който измами всички и стигна до ЦСКА
28 септ 2022|Антон ИвановВреме за четене: 4 мин

Футболистът, който измами всички и стигна до ЦСКА

Понякога, за да сбъднем мечтите си, сме готови на всичко!

Такъв е и случаят на французина Грегори Акселрод, който с хитрост за малко да стане част от 31-кратния шампион на България.

Роден в Париж, той от дете мечтае да бъде професионален футболист.

Големият проблем на Грегори бил, че всъщност нямал талант, а с топка в краката бил по-скоро отчайващ за гледане.

Веднъж след мач баща му се обръща към него с думите “Много съм разстроен, играеш ужасно, не искам да те виждам повече на футболния терен”.

Това кара Грегори да прекрати футболната си кариера преждевременно и той не се занимава с футбол повече до преди да навърши 18 години.

Желанието за футболни успехи в него обаче не стихва, а допълнителен стимул е това да натрие носа на баща си.

На 19 години работи във верига за бързо хранене и въпреки, че има богато семейство той избира да се отдаде на футбола, като дори играе за петия отбор на ПСЖ.

Един ден Грегори решава да копира сайта на Кристиано Роналдо, като сменя снимките на португалеца със свои, а в допълнение качва и няколко новини с невярно съдържание за себе си. Част от тези новини включват как той е искан от водещи европейски отбори и какъв изключителен талант е.

В сайта му се появяват и снимките, в които той позира на Парк де Пренс с екипа на парижани.

Грегори Акселрод с екипа на ПСЖ

След като изпраща резюмето си на няколко европейски клуба лудата идея проработва и той достига до проби в Суиндън, Борнемут и Норич.

Естествено, бързо бива разобличен и не се стига до договор с нито един от клубовете. 

По-късно получава няколко предложения от отбори от Люксембург, но ги отхвърля с мотивацията, че са твърде непопулярни и малки за него.

През лятото на 2009 г. Грегори получава предложение за проби в българският ЦСКА, който тъкмо се е класирал за европейските турнири с треньор Любо Пенев.

Грегори Акселрод тренира с ЦСКА

Убедени, че французина е играч на ПСЖ и след две тренировки с отбора, от ръководството на червените му предлагат 3 годишен договор и заплата от 15 000 евро.

Армейските фенове обаче бързо надушват какво се случва и започват да търсят информация за него по интернет форуми и сайтове.

В крайна сметка червената общност го разобличва и той е обявен за измамник, а договорът му моментално е прекратен след излязлата информация.

Медиите във Франция също подхващат темата като Грегори е на първите страници на всички спортни вестници в страната.

Опитите му да стане професионален футболист продължават, като французинът се опитва да пробие в Гърция, Кувейт и Канада, но безуспешно.

Днес неговата кариера е поела в неочаквана посока и той се занимава с помагане на деца да влязат в академиите на големите европейски отбори.

В едно свое интервю той казва - “Не съжалявам за нищо, което съм направил. Всички хотели и самолетни билети съм си ги плащал аз. Няколко отбора са загубили времето си с мен, но такива неща се случват във футбола.”

Fashion Days
Обобщения

Стадионите на ЕВРО 2024

14 юни 2024
Класации

Топ 10 факти за европейските първенства

31 май 2024
Истории

ЦСКА, камъни и един здрав автобус

30 май 2024
Коментари

Изгряващите треньори в съвременния футбол

18 май 2024